Allmänna villkor

Köpvillkor

Vid försäljning till enskilda konsumenter gäller alltid konsumentköplagens bestämmelser, liksom Distans- och hemförsäljningslagen. Köparen skall vara myndig eller inneha målsmans godkännande för att ingå avtal med Ecoglider.

Beställning

När du har genomfört en beställning sänder våra system automatiskt ut en beställningsbekräftelse till din e-post. Det är i samband med att vi skickar produkterna till dig som du också får ditt kvitto tillsänt via e-post.

Förhandsbokning

Vid förhandsbokning menas att dessa produkter inte är släppta ännu och en preliminär period eller datum visas. Så snart vi vet korrekt datum uppdaterar vi under respektive produkt. Vi reserverar oss för slutförsäljning under perioden för förhandsbokning.

Beställningsvara

När en produkt är märkt beställningsvara betyder detta att den inte lagerförs utan måste beställas från leverantörslager. Detta innebär att leveranstiden kan bli något längre. Normal leveranstid är 3-7 arbetsdagar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Leveransbekräftelse

Vanligtvis skickas varan från oss redan samma dag eller dagen efter, när du beställer ser du om varan finns i lager eller om det förekommer leveranstid. I din orderbekräftelse finns ett kollinummer på din försändelse. Med detta nummer kan du söka var ditt paket befinner sig. Kollinummer finns för varubrev och postpaket.

Leveransförsening

Vid eventuell försening för Postpaket, Hempaket och Brev så skickas produkten ut så fort vi får in den till vår lager. Om du inte har möjlighet att vänta in produkten så går det givetvis bra att avboka ordern eller byta till en annan produkt.

Leverans av flera produkter

Beställer du flera produkter sänder vi som regel alltid dessa i samma försändelse. Dock kan det förekomma att du får dina produkter i flera försändelser, då vi alltid väljer det mest lämpliga transportalternativet för respektive produkt, men du betalar alltid bara för en frakt.

Leverans till utlandet

Du kan bara beställa varor till adresser inom Sveriges gränser.

Fraktkostnader

Vi har en fast fraktkostnad beroende på typ av leverans och du betalar alltid bara för en frakt, oavsett hur många produkter du köper. Den totala fraktkostnaden blir automatiskt uträknad och presenteras innan du slutför din beställning.

Avbeställning

Ecoglider arbetar alltid för att minimera leveranstiderna och ofta behandlas din beställning direkt efter att du har genomfört ditt köp. På grund av den korta leveranstiden är det därför inte alltid möjligt att göra en avbeställning efter lagd order. Däremot har du möjlighet att returnera din försändelse till oss när du har mottagit din försändelse. Kontakta oss på hej@ecoglider.se så hjälper vi dig.

Personupplysningar

Ecoglider behandlar persondata i enlighet med Personuppgiftslagen (PuL). Uppgifter som kan knytas till dig som person kommer aldrig att bli tillgänglig för andra verksamheter eller kopplas till andra, externa register.

Kortinformation

När du handlar hos Ecoglider behandlas betalningen av Svea Ekonomi som är en säker elektronisk betalningslösning för bland annat  Visa och MasterCard samt faktura. All kortinformation lagras i enlighet med kortnätverkens regelverk.

Företagsköp

När du handlar genom ett företag eller använder ett företagsnamn på kvittot är det köplagen som gäller.

Förbehåll

Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar, oavsett om det gäller felaktigheter såsom tryckfel, tekniska problem eller massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning. Om en beställd produkt är slut förbehåller vi oss rätten att skicka en likvärdig ersättningsvara istället. Du har då givetvis full returrätt och får pengarna tillbaka för både vara och frakt om du inte är nöjd. Att få en vara man inte har beställt är en giltig grund för reklamation enligt konsumentköplagen.

Massbeställningar / beställningar från återförsäljare

Vi förbehåller oss rätten att stoppa och kreditera massbeställningar eller beställningar från återförsäljare. Om du är en återförsäljare och önskar handla hos oss är du välkommen att skicka ett mail till hej@ecoglider.se. Ange vad du önskar köpa, antal samt ditt återförsäljarnamn så kommer vi att kontakta dig med pris på din önskade beställning.

Service och reparation

Om det föreligger ett fel på varan, bör du inom skälig tid efter att du upptäckt det meddela oss på Ecoglider om detta. Vi kommer då att återkomma till dig hur vi går vidare. Reglerna kring reklamation finns i konsumentköplagen. Vi vill göra dig uppmärksam på att handhavandefel, mjukvarufel, vätskeskador samt annan typ av yttre åverkan inte täcks av garanti eller reklamation. Om ärendet inte täcks av garantin eller reklamationsrätten, eller vid avslag på kostnadsförslag, tillkommer en hanteringskostnad på alla produkter.